Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu befinner vi oss i Mars 2018. Fem böcker anlände den månaden, och några av dem är fortfarande olästa. Tredje och sista boken ut från den månaden i Hett i hyllan är Ondskans ansikte av Mats Ahlstedt från Bokfabriken. Jag har en till oläst bok av Mats Ahlstedt som har varit med i Hett i hyllan, dock i en annan serie. Ondskans ansikte är tydligen tredje delen i en serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen. Ja, redan där ser ni problemet. Jag har inte del ett och två, som jag givetvis vill läsa först. Då ska jag alltså få tag på dem, och sen läsa dem innan jag kommer till den här…  Inte så konstigt att det inte blivit av! Någon som läst den här serien?

Ida Neman får ett samtal från sin pappa som hon inte haft kontakt med på över tio år och bestämmer sig för att besöka honom. Framför allt för att få reda på vem som är hennes mamma. Hon som övergav familjen när Ida var ett spädbarn. När Ida kommer dit får hon en chock då hon hittar en död kropp i lägenheten. Men är det verkligen hennes pappa?Profilerare Ella Werner blir inkopplad på fallet, och upptäcker snart att det är en annan man som blivit mördad och att Idas pappa är försvunnen.

Allt ställs på sin spets när Idas dotter Fanny kidnappas av förskolans vikarie. Det visar sig att han är medlem i en nynazistisk organisation. I hans lägenhet hittar Ella en kalender med datumet 29 september inringat och polisen fruktar att ett attentat är planerat mot Bokmässan. Har kidnappningen av Fanny något med attentatet att göra? Vilken roll spelar Idas försvunna pappa? Idas sökande efter dottern ger henne skrämmande insikter om en mörk familjehemlighet. Det är inte bara Fannys liv som står på spel. En hotande katastrof närmar sig och polisen för en intensiv jakt mot klockan.