Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 41 är: Sverige idag

Jag borde läsa fler böcker om Sverige idag så jag ser fram mot tips: Här kommer tre böcker jag läst under det senaste året:

  1. Berättelsen om Sverige: Texter om vår demokrati av Patrik Lundborg. Den här läste jag precis innan valet förra året. Det borde vara en bok som alla läser, inte minst ungdomar.
  2. Jag for ner till bror av Karin Smirnoff. Jag kan inte sluta tipsa om den här boken. Sverige idag, men som vi kanske inte är vana vid att se det.
  3. En bur av guld av Camilla Läckberg. Camilla Läckberg är skicklig på att väva in moderna samhällsfenomen. Så här skrev jag i min recension: ”Beskrivningen av hur man använder sig av maktstrukturen där sociala medier är en stark kanal är väldigt träffsäker, liksom andra samtidsfenomen”