Vet inte om det har att göra med bokmässan, men september är en månad då det kommer en och annan bok… Här är de som trillat in till mig.

De som kom först var två böcker från Bokförlaget Polaris: På osannolika skäl av Hannes Dükler och Den tyngdlöse Jesper Fock av Jan Wallentin. Inga böcker jag hade spanat in innan men Hannes Dükler kommer på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall så vi får se om jag hinner läsa den innan dess.

På en och samma dag kom det tre böcker. Två efterlängtade som jag visste innan att jag skulle få: Skytten av Jonas Moström från Lind & Co (läst och recension kommer) och Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck från Louise Bäckelin förlag (läst och recenserad). Den tredje var Och eken står där än av Sofia Lundberg från Bokförlaget Forum. Jag har inte läst något av Sofia Lundberg, men den här kan nog ändra på det.

Så anlände en bok från Modernista: Absoluta bevis av Peter James. Peter James var tidigare en favoritförfattare, men just nu pausar jag hans serie med Roy Grace. Det här är en fristående bok, så jag behöver i alla fall inte läsa ikapp i serien.

Ännu en bok från Modernista: Förrädare av Manda Scott. Låter som en bok som skulle kunna passa mig. 570 sidor är den på.

Stjärnan från Nord av D B John från Polaris förlag utspelar sig i på Koreahalvön. Jag har läst flera böcker om just Nordkorea, och får erkänna att det är lite av en ”trigger” för mig. På ett positivt sätt.

Det svarta trädet av Tana French kom från Modernista. Tana French tillhör ju de där författarna man som deckarfantast borde ha läst något av. Men det har jag inte. Än.

På en och samma dag anlände två efterlängtade böcker. Jag fick ett mejl om jag var intresserad av att läsa Ett amerikanskt äktenskap av Tayari Jones (från Bokförlaget Forum) och det var jag såklart. Den andra boken var en nyutgivning som jag inte kunde motstå att lägga med när maken ändå skulle skicka iväg en bokbeställning. Gard Sveen är en författare som står på min auto-buy lista helt enkelt. Drømmenes gud är redan läst och recension kommer.

Så det sista bokpaketet var faktiskt lite extra roligt. Boken är En dag Jennifer av Risto Parkinen, och vad jag har förstått är den en rejäl dos 80-tals nostalgi, vilket innebär att jag ser att den kommer att prioriteras. Men det roliga var att Harper Collins också skickat med en äkta vinylskiva från den eran av Simple Minds. Jag har sett på andra bloggar att de fått andra skivor. Det enda som nu grämer mig är att vi saknar skivspelare…

Det kommer att ta ett tag innan alla de här böckerna är lästa är jag rädd, även om några redan är lästa. Men det finns fortfarande ingen bättre post än just bokpost 🙂