Veckans upplaga av Mias helgfråga är: Vad tror du kan påverka bedömningen av en bok, förutom innehållet? Bonusfråga:Vad gör du för miljön?

En bedömning/recension är ju ingen objektiv sanning, då skulle ju alla tycka likadant. Det kan bero på bakgrund, inställning till genren (märker man t.ex. om sådana som inte gillar deckargenren recenserar en deckare, och samma i musikrecensioner) och väldigt mycket vilket humör man är på. När jag är trött orkar jag viss sorts litteratur, är jag pigg en annan. Är jag ledsen och deppig kan jag vara mer mottaglig för vissa sorters böcker och mindre för andra. Jag märker tydligt nu på hösten när jag är stressad att det krävs någonting för att jag ska fastna i en bok. En bok kan vara bra när jag läser den på semestern, men jag skulle nog inte orka läsa den under den mest intensiva jobbperioden. Ja – det var ett långt svar 🙂

Jag tror man gör en hel del som man inte tänker så mycket på. Att vi källsorterar är numera så vanligt i Sverige, att det tas som självklart för många. Men inte ens här har alla möjlighet att göra det, då alla bostadsrättsföreningar inte erbjuder det. Jag går till och från jobbet, för att vi bosatt oss centralt, vi använder sällan bil. Jag åker ofta tåg (och skulle göra det oftare om det inte vore för allt strul). Vi slänger väldigt lite, lämnar nästan allt som ska bort till second hand (om det är i sådant skick förstås). Det jag skulle vilja är att köpa ännu mer lokalproducerat (som inte fraktats iväg för att förpackas) och minska matsvinnet ännu mer.