En smakebit på søndag – En annorlunda allians

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

I fredags eftermiddag efter en uttröttande vecka så kändes det som att jag behövde sova bort helgen. Nu blev det inte så illa, och umgänge med familj och vänner gav ytterligare energi.  Jag har haft noll energi för läsning i veckan, men i fredags kväll så läste jag ut en bok, och igår började jag på en ny. Det blev en bok jag lånat av en vän – En annorlunda allians av Julia Quinn. Det är regency romance (men faktiskt inte dottern som tipsat den här gången!), nyöversatt till svenska. Den första i en serie på åtta böcker om familjen Bridgerton. Serien kommer filmatiserad på Netflix nästa år om jag förstått saken rätt.

Smakbiten kommer från sid 70

Hon log ljuvt. ”De flesta ser mig som urbilden av godhet och älskvärdhet.”
”De flesta”, sa Simon burdust, ”vet inte vad de pratar om.”
Daphne la huvudet på sned, och funderade uppenbarligen på hans ord. Sedan tittade hon på Nigel och suckade. ”Jag måste nog hålla med er, hur mycket det än smärtar mig.”
Simon svalde ett leende. ”Smärtar det er att hålla med mig, eller att de flesta inte vet vad de pratar om?”
”Båda.” Hon log igen – ett stort, förtrollande leende som gjorde märkliga saker med hans hjärna. ”Men mest det första.”
Simon skrattade högt, och insåg häpet hur främmande det lät. Han var en man som ofta log och ibland skrockade, men det var väldigt länge sedan han helt spontant hade känt sig så upprymd.  ”Min kära miss Bridgerton”, sa han och torkade sig i ögonvrårna, ”om ni är urbilden av godhet och älskvärdhet måste världen vara en farlig plats.”
”Åh, absolut”, svarade hon. ”Åtminstone om man frågar min mor.”

11 kommentarer

 1. Tack för smakbiten. Romance är ju förstås inte riktigt min typ av genre, men en sån historisk variant kanske kan funka.

  Gilla

 2. Hej, var tvungen att googla, regency står alltså för perioden romanen utspelar sig under, i början av 1800-talet. Jag såg att hela bokserien fanns som nya titlar på biblioteket, men jag tror faktiskt att jag njuter mer av dessa böcker som film eller tv-serier. Tack för smakbit, trevlig söndag

  Gilla

 3. Regency romance vet jag inte vad det är, men jag gillar ordväxlingen. Jag brukar inte gillaxromance, men just nu publicerar jag ett romanutkast jag skrev som ung, som följetong på min blogg, och den är romance av sämsta sort!

  Gilla

 4. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren. Skönt att du fått samlat energi och fått tid att läsa. Jag var också helt slut efter den här veckan men har samlat energi med hjälp av fest med kollergorna och läsning.

  Gilla

 5. Jag hörde att de här böckerna skulle översättas till svenska, och inspirerad av det började jag lyssna på dem. På engelska. Logiskt, eller hur. I alla fall så har jag precis lyssnat på den fjärde delen, och jag har kanske fått lite för mycket av dem nu för en tid, men jag tror bestämt att jag kommer att lyssna igenom alla så småningom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.