Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 39 är: Verklighetsflykt

Vilket bra tema. Men jag tror det varierar väldigt mycket vad man tycker är verklighetsflykt. För mig är det helt enkelt en bok som absorberar mig så mycket att jag inte tänker på det som stressar och oroar mig i vardagen. Får mina tankar bort från jobbigheter i verkligheten. Sen kan det ändå innebära att boken i sig handlar om tänkvärda saker. Eller inte.

Här kommer tre exempel. 2 och 3 fick jag fram genom att söka på ”verklighetsflykt” på bloggen 😀

  1. Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Det här är faktiskt den första jag tänkte på under det här temat. Den läste jag under en mycket tung period i mitt liv, när min pappa bara hade några dagar kvar att leva. Boken gav mig några stunders vila från de tunga tankarna, och gav själen ett lugn.
  2. Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes. Kanske inte min favoritbok av Jojo Moyes men när jag läste den behövde jag verklighetsflykt, och det var precis vad jag fick. Feelgood fungerar ju ofta så.
  3. Eragon av Christopher Paolini. Fantasy kan då och då vara precis vad man behöver som verklighetsflykt. Den här var lättläst och fungerade utmärkt för mig.