Ni som följer den här bloggen vet att en av mina favoritgenrer är deckare – eller ja, spänningslitteratur i de flesta format.

Här i Sundsvall har vi förmånen att ha ett årligt evenemang som fokuserar just på detta: Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall. I år äger den rum 6-8 november!

I flera år satt jag i styrelsen, men avgick för några år sedan. Däremot har jag fortsatt besöka festivalen varje år, då det är ett fantastiskt arrangemang. I år har jag engagerats för att skriva en del recensioner på hemsidan och delta i förberedelser. Dessutom kommer jag att delta i en seminariepunkt under ledning av skickliga och kunniga moderatorn Kerstin Bergman. Rubriken är Maria Lang, en riktig deckardrotting, och jag är en av ”Lang-kännarna” 🙂

Programmet är verkligen blandat med olika typer av programpunkter. Som traditionen bjuder så är det författarkvällar både på onsdagen och torsdagen. Bara det brukar vara en upplevelse.

Årets författare: Tove Alsterdal – Heine Bakkeid – Lina Bengtsdotter – Christoffer Carlsson – Arne Dahl – Hannes Dükler – Pascal Engman – Eva Frantz – Ted Hesselbom – Anna Jansson – Klas Knutsson – Anna Lihammer – Micael Lindberg – Jonas Moström – Kristina Ohlsson – Alan Parks – Seppo Penttinen – Monica Rehn – Anders Roslund – Sofie Sarenbrant – Yrsa Sigurðardóttir – Linda H Staaf – Jesper Stein – Viveca Sten – Anna Tell – Annika Widholm

Visst låter det intressant? Det fullständiga programmet hittar ni här.

Har ni Facebook så kan ni följa här.

Och om ni bestämmer er för att komma hör gärna av er till mig så kan vi sammanstråla 🙂