Tisdagstrion v. 37: Norrland

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 37 är: Norrland

Åh vad härligt tema tycker en som bor i Norrland 🙂 Norrland är stort och varierat, så det finns hur mycket som helst att ta av. Sen jag flyttade norröver för 20 år sedan har jag läst fler och fler böcker som utspelar sig i norra Sverige, så det är nästan svårt att välja. Men hoppas på ännu fler tips!

  1. Jag for ner till bror av Karin Smirnoff. En fascinerande bok som är så… norrländsk! Utspelar sig i den fiktiva byn Smalånger. Karin Smirnoff sägs ha inspirerats av sin uppväxt någonstans mellan Umeå och Skellefteå.
  2. Gånglåt av Elin Olofsson. Min favoritbok av den här fantastiska författaren vars böcker utspelar sig i Jämtland. Egentligen skulle jag bara kunna tipsa om författarnamnet! Elin Olofsson bor i Offerdal och flera av böckerna utspelar sig också där.
  3. Med en blick över axeln av Daniel Waluszewski. Utspelar sig i Sundsvall och utgår från författarens farfars livsöden. Läsvärd på många sätt och för mig även lärorik.

12 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.