Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ytterligare en resvecka med högt tempo till ända. Då är det återigen skönt att ”landa” hemma så här på helgen, och ägna sig åt familj och vänner. De större projekten som jag hade tänkt ägna mig åt skjuter jag till en annan helg, det är trots allt ingen brådska. Läsandet har trots jobb och resor flutit på i ett hyggligt tempo. I fredags började jag på en ny bok. Behövde något annat än deckare, så då fick det bli en feelgood som jag fått som recensionsexemplar: Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg. I går förmiddag så tittade jag på en livesändning på Facebook med Åsa där hon svarade på frågor och berättade om boken. Superintressant och kul!

Smakbiten kommer från sid 181 (som info ska sägas att Elinor är mörkhyad)

När telefonen ringde en kort stund därefter svarade Linda utan att tveka. Restaurangchefen gick rakt på sak: ett par gäster hade blivit oerhört upprörda av att se Elinor i korridoren. De sa att man såg på henne att hon var en tjuv och att de nu saknade ett halsband som var värderat till nästan tusen pund. De bad om att få prata med hotellchefen.
Tio minuter senare stod Linda utanför deras dörr och knackade på. Inte ett spår av Fred i korridoren. 
De öppnade och såg frågande på henne.
”Ja?”
”Ni hade klagomål?”
”Ja, men vi vill tala med chefen.”
Linda lyfte på ett ögonbryn och pekade på sig själv.
”En kvinna? Vad är det här för hotell?” frågade mannen upprört.
”Ett som inte har några som helst problem med att skicka ut sina gäster”, svarade Linda lugnt. ”Var så goda att lämna hotellet omedelbart. Ni får tjugo minuter på er innan jag ser till att ni handgripligen blir utslängda. Stölder anmäler man till polisen, i övrigt har jag inget att tillägga. Adjö med er. Kom aldrig mer tillbaka.”
Hon smällde igen dörren efter sig som om det var Fred som stått på insidan.