Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det är mycket resande nu, så en helg hemma har varit skönt, även om den även fyllts av jobb. I går hann jag både simma och övningsköra med yngsta barnet. Läsning har jag också försökt hinna med nu i helgen. Var tvungen att byta bok till ett säkert kort för att återfå läsglädjen. Det fick jag med Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck. Jag kunde inte släppa den vilket innebar att jag läste ut den i går kväll. Men eftersom jag inte valt ny bok än så kommer smakbiten från den boken.

Ett stenkast bort ser hon Marianne gå in på Monas hotell. Hon har en ny klänning på sig och är som vanligt oerhört elegant. Doris skakar på huvudet. Hon skulle aldrig få för sig att byta kläder till middagen eller stryka sina plagg så som Marianne verkar göra. Faktum är att Doris inte ens äger ett strykjärn och hon blir nästan arg när hon tänker på alla timmar av förspilld kvinnokraft som gått åt till att pynta sig genom historien. Den tiden hade kunnat ägnats åt betydligt viktigare saker, som att läsa till exempel.