Nya bokförvärv – Augusti 2019

Tänk att en hel månad gått redan sen senaste inlägget. Jag tycker ju så mycket om inflödet av böcker, men jag önskar alltid mer lästid.

I inlägget i juli så visade jag böcker som jag inhandlat på vår resa till Skottland. Men resan gick faktiskt över månadsskiftet så några av böckerna visade jag inte. Här kommer de.

Den sista dagen i Peebles besökte vi John Buchan Story Museum, som handlar om den kända författaren John Buchan (och hans syster som också är författare). Trots att vi har en enkel version i hyllan kunde jag inte motstå ett exemplar av hans berömda The Thirty Nine Steps som filmatiserats flera gånger, bl.a. av Alfred Hitchcock.
På flygplatsen köpte jag de två sista böckerna. Dels Knots & Crosses av Ian Rankin som är den första delen i hans serie om Rebus, och dels Scrublands av Chris Hammer. Den sistnämnda hade jag spanat in i en bokhandel tidigare. Australien är oemotståndligt för mig. Även i Skottland 😉

Först ut i posten under augusti månad var The Mars Room av Rachel Kushner, en omskriven bok, som jag fått en fråga från förlaget om jag ville läsa. Bookmark förlag.

En av augustis mest efterlängtade böcker var Herravälde av en av mina favoritförfattare, Elin Olofsson. En vän var så snäll så hon gav den som present! Den är läst (såklart) och recension kommer.

Ytterligare en förfrågan på mejl resulterade i en bok som verkar mysig på många sätt: Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg. En rumsnyckel följde med också 🙂 Forum förlag.

En ny bok av Håkan Östlundh – Den falska profeten – dök upp med posten. Tyvärr så har jag flera stående olästa av honom i hyllan. Förr eller senare är det nog dags att prova. Polaris förlag.

En riktig tegelsten dök upp. Muren av Don Winslow. Låter spännande. Norstedts förlag.

Jag brukar ha relativt god koll på omtalade norska böcker, men Minns deras namn av Simon Stranger, som är prisbelönt i Norge, hade jag inte hört talas om. Ja, norskt läser jag ju gärna. Polaris förlag.

Sist ut kom en mycket efterlängtad bok från Norstedts som jag hade fått en fråga på mejl om. Dotter saknad av Anna Jansson som är den första delen i en ny serie. Den hamnade ganska högt upp i läshögen.

Ja, det finns ju en del att göra då. Plats i bokhyllan och skapa tid för läsning.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.