Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 35 är: Livet förr

Jag gillar Tisdagstrion men vill passa på att be alla om ursäkt att jag inte är inne mer hos er och kommenterar. Jobbet har startat med rivfart och veckorna är helt galna. Men jag har ambitionen att titta in och läsa era tips!

Veckans tema då. Jag brukar ju säga att jag inte är någon som gillar historiska romaner. Men ibland så hittar jag sådana som jag gillar. Bara i juli och augusti har jag läst tre som innehåller beskrivningar av livet förr. Har inte hunnit recensera dem än:

  1. Herravälde av Elin Olofsson. Hennes senaste bok som är omskriven och hyllad. Utspelar sig i Jämtland förstås.
  2. The Last Hours av Minette Walters. Jag har läst hennes deckare men det här är en historisk roman som utspelar sig när Digerdöden gör sitt intåg i England.
  3. The Sewing Machine av Natalie Fergie. Utspelar sig i Edinburgh. Tre tidslinjer – tre olika generationer. Den äldsta beskriver händelser i första delen av 1900-talet.