Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Oj, vilken vecka det varit. Tur att vi haft ett begränsat antal måsten nu i helgen. Igår fyllde yngsta barnet sjutton år (helt obegripligt att han är så stor!) så vi var hemma och tog det lugnt tillsammans. Dessutom kom äldsta barnet hem över helgen så vi har kunnat njuta av dem bägge. Idag står det praktiska saker på agendan, saker som vi skjutit upp av olika skäl. Personligen skulle jag gärna vila/sova och läsa också. Det har gått trögt med läsningen den senaste tiden. För en gångs skull så läser jag två böcker. Den ena är Nådastolen av Elizabeth Winthrop som jag började på igår.

Smakbiten är de första raderna i boken:

Hunden väntar på Lane när han kommer ut från bensinstationen. Den sitter i den dammiga korsningen, ivrig och beredd, med spetsade öron och styv svart tunga mellan flämtande käkar. Den ser ut att vara något slags blandning mellan ridgeback och pitbull, seniga muskler och bekymrad panna, precis som den han hade som barn – tills hans pappa en dag tog den med till sockerfältet och sköt den. Fan heller att han skulle hålla en hund som tog kvinnans sida i hemmets alla konflikter.