Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Veckan har varit intensiv och kaotisk med fullt fokus på dotterns flytt som äger rum nu i helgen. Ja, och så låg det ju en jobbresa mitt i alltihopa också. Jag har varken haft ro i kropp eller sinne för att fokusera på läsning, trots att jag just nu läser en bok av en av mina favoritförfattare – Elin Olofsson. Det är hennes nya bok, Herravälde, och ur den kommer veckans smakbit. Men nu hoppas jag få några kvällar då jag kan läsa ”på riktigt” innan det är dags för nästa resa.

Smakbiten kommer från sid 54

I efterhand tänkte Thomasine att hon och Zorn kanske förstått sig på varandra för ett enda ögonblick: de var lika ensamma där inne båda två fastän våningen var full av folk, han för att han satt på en osynlig tron, hon för att hon tycktes vara osynlig för alla andra på festen, kanske osynlig för sig själv också. 
Hon visste inte vem hon var, vad hon var, vart hon skulle.