Med tanke på att förlagen inte ger ut så många böcker i juli kunde man ju tänka sig att det här inlägget kunde bli ganska kort. Men så är inte fallet, för istället slog den där hämningslösa semester-innebär-fritt-fram-att-köpa-böcker-tendensen till. I och med att vi åkte utomlands till ett engelskspråkigt land blev det än värre. Att maken köpte nästan lika många böcker gjorde ju inte saken bättre ur ett bokhylleperspektiv, men det kändes bra för mig. I det här inlägget är det dock bara mina egna inköp till mig själv som visas. Inte presenter till andra eller andras inköp…

Men först kom två recensionsexemplar. En överraskning från Harper Collins som låter intressant: Den bästa mamman av Aimee Molloy.

Sen ett från Albert Bonniers förlag som var ytterst efterlängtat: Kniv av Jo Nesbø. Läst och recension kommer.

Sen drog vi iväg på första semestern, till Örebro. En dag var vi i Nora och gick mordvandring i Maria Langs fotspår. Rekommenderas! Den avslutades med att tre böcker i serien som jag inte hade inhandlades. Dels de två som stod näst på tur att införskaffa: Intrigernas hus (bok nr 21) och Mördarens bok (bok nr 23). Dessutom ett fint exemplar av Se Skoga och sedan… Det är den allra sista delen i serien, och är lite svårare att få tag på.

Sen drog maken och jag till Skottland, och ja, det blev ju rätt många böcker… Den totala samlingen böcker från resan blev åtta stycken för min del. Tre av dem hör faktiskt till augusti så de får ni inte se nu utan nästa månad. Här är de som inhandlades i juli.

Första dagen besökte vi Waterstone i Edinburgh och då köpte jag två böcker: In a House of Lies av Ian Rankin och I Know You Know av Gilly MacMillan. Ian Rankin har jag inte läst tidigare och det här var ju den senaste delen i serien om Rebus (nr 24!). Men den utspelade sig i Edinburgh så jag började läsa den omedelbart, och jag läste ut den på resan. Gilly MacMillan är en favoritförfattare men den här är inte översatt så jag hade inte läst den.

Vi var i ytterligare ett par bokhandlar men det var först vid återbesök i Waterstone som jag köpte två böcker till åt mig själv: The Sewing Machine av Natalie Fergie och 10 Minutes 38 Seconds in this Strange World av Elif Shafak. Den första var en okänd bok och författare, men den utspelade sig i Edinburgh så den läste jag också ut på resan. Elif Shafak är en favoritförfattare, och den boken har jag precis läst ut häromdagen. Lite extra glad är jag över att bägge böckerna är signerade exemplar!

Från Edinburgh tog vi oss till Peebles där vi var några dagar. En av dagarna tog vi buss till Innerleithen för att se Traquair House. Men först gick vi längs huvudgatan och hamnade i en av de många secondhandbutikerna. För 95 pence så inhandlade vi varsin bok! Båda i mycket bra skick. Min var Hide and Seek av Ian Rankin som är den andra boken i den serien. Jag har alltså ambition att börja serien från början…

Visserligen har jag läst 13 böcker nu i juli så man skulle ju kunna hävda att det går jämnt upp. Men så var det det här med utrymmet också.