Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Söndag och nu är vi på hemmaplan igen hela familjen. Efter en del resande är det tvätt och annat praktiskt som gäller. Och att njuta av vår gemensamma ledighet i hemmamiljö, om en månad flyttar äldsta barnet hemifrån.

Vi har just kommit hem från Örebro och ett besök hos svärmor. I torsdags var vi i Nora och jag och maken passade på att gå Mordvandring i Maria Langs spår. Kan varmt rekommenderas! Tre böcker av Maria Lang inhandlades, men de ligger en bit fram i serien. Just nu håller jag på att läsa del sexton av fyrtiotvå böcker! Siden Sammet heter den och utspelas i Stockholm. Hon kom ut med sin första deckare 1949 och den sista 1990. Den här kom ut första gången 1964.

Smakbiten kommer från sid 61.

dav

– Jag hoppas du obducerar utan nåt som helst dröjesmål?
– Christer Wijk, ibland verkar du inte ens ha nått till grundskolans lågstadium. Enligt de bestämmelser som jag vant mig vid får rättsmedicinsk obduktion inte utföras tidigare än tjugofyra timmer efter dödens inträdande.
– Jaha, och när har de tjugofyra timmarna förflutit?
– Du menar…?
– Jag menar precis det. När inträdde den död som du enligt bestämmelserna har att rätta dig efter?
– Det – tusan må ta dig – det har jag ingen aning om. Nån gång igår eftermiddag, igår kväll, i natt, välj det som passar dig. Det förefaller i vilket fall som helst som om likstelheten höll på att ge med sig.
– Jag måste säga att du varit till en kolossal hjälp. Så, så, krevera inte, när man är så fet som du är det inte nyttigt för blodtrycket. Bara en fråga till.
– Jag svarar inte på fler stupida frågor.