Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit fram till November 2017. Då droppade det in ett antal böcker som tyvärr dykt upp i Hett i hyllan. Den fjärde och sista boken ut är Fyrmästaren av Anna Ihrén från Mima förlag. Det är den fjärde delen i serien Morden i Smögen. Den första i den serien, Strandsittaren, tog jag upp i april i år i Hett i hyllan. Det två och tre saknas däremot i min hylla. I vanlig ordning så tänker jag börja med den första delen, så får vi se om den här såsmåningom blir läst.

Höstmörkret har lagt sig över Sotenäset. Under en promenad till den berömda badplatsen Marmorbassängen får Karl Ström, till vardags analytiker inom polisen, syn på en död kvinna i det kalla vattnet. Det visar sig vara den amerikanska ambassadörens dotter, Tricia Andersen.

Fallet tilldelas Sandra Haraldsson och Dennis Wilhelmson på Göteborgspolisen. Karl Ström framstår snart själv genom en rad omständigheter som huvud- misstänkt. Samtidigt pekar polisduons efterforskningar mot den gamla fyren på Hållö. Kan det finnas en koppling mellan någon av de gamla fyrmästarna och den döda Tricia Andersen?