Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit fram till November 2017. Då droppade det in ett antal böcker som tyvärr kommer att dyka upp i Hett i hyllan. Den tredje boken ut är Vem väntar på värdshuset? av Maria Lang. Det var en vän som hittade den i utrensningshyllan på jobbet och hon visste att jag samlar på den här serien. Den här kommer givetvis att bli läst såsmåningom, men den här serien läser jag i kronologisk ordning och en titt på wikipedia säger att jag har tio böcker till att läsa innan jag kommer till den här. Fem av dem har jag inte ens i min ägo, så de ska först införskaffas.

Här är en beskrivning som jag hittade på nätet:

Värdshuset i Kolbäck är en av landets äldsta gästgivargårdar. Där har hänt dramatiska ting förr, både på Birger Jarls och på Lasse-Majas tid. Just den här vårnatten pågår i restaurangen en födelsedagsfest som inte är enbart glad eller idyllisk. I ett avskilt hörnrum superar dessutom tre udda personer vilka dröjt sig kvar efter en miljövårdskonferens.
Då öppnas ytterporten och ännu en gäst stiger in från mörkret och dimman. Därmed är upptakten given, upptakten till ett tragiskt och komplicerat mordfall.
När Camilla under en bilfärd följande dag lockar sin make att göra en avstickare till Kolbäck för att äta av värdhusvärdens goda mat leder hennes impuls till åtskilliga förvecklingar, av vilka ett par inte är så angenäma vare sig för henne eller för Christer Wijk