Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Veckan är snart slut, och ännu en jobbvecka återstår innan semester. Men vi avslutade den här veckan med en tur till Trondheim för att gå på festivalen Trondheim Rocks. Välarrangerat och underhållande. Utom vädret som var hemskt. Min personliga favorit var Amaranthe, även om Kiss konsert var fascinerande. Kika in på min Instagramprofil så ser ni bilder.

Innan konserterna började på fredagen så besökte vi två bokhandlar, och inte helt förvånande fick några böcker följa med mig ut därifrån också. På tågresan hem så läste jag ut boken jag höll på med, så jag kunde börja på en bok jag inte kunde motstå att köpa: Røykteppe av Jørn Lier Horst och Thomas Enger. Det är andra delen i en serie jag läste första i för inte så länge sedan.

Smakbiten kommer från början av boken:

Noen begynte å telle ned fra ti. Emma kjente hvordan noe skarpt og ubehaglig dyttet på magen og brystet, men forsøkte å holde fast ved psykologens forsikring om at ingenting kom til å skje. Snart kunne hon dra hjem till Irene, Kasper og Martine, fri får bekymringen, klar til å begynne det nye året.
Fem!
Fire!
Tre!
To!
En!…