Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit fram till November 2017. Då droppade det in ett antal böcker som tyvärr kommer att dyka upp i Hett i hyllan. Den andra boken ut är En förrädare i familjen av Nicholas Searle från Louise Bäckelin förlag. När den dök upp hade jag tidigare samma år läst Den gode lögnaren av samma författare och blivit positivt överraskad. Ändå står den här fortfarande oläst i hyllan som ni inser. Böckerna är fristående och den här korta beskrivningen låter ju lovande.

IRA -mannen Francis O Neill är tränad i att döda för ett högre syfte. Bridget är hans lojala fru som förväntas stå vid hans sida. Och hon har lärt sig att inte önska för mycket. Men en dag ser Bridget en möjlighet att skapa sig ett nytt liv. Ett liv utan våld, utan hemligheter och utan nattliga påringningar från främmande personer. Ett liv utan sin man. Men hon kommer att inse att friheten har ett högt pris.