Som tur är så fortsätter Johannas deckarhörna 2019 med sin serie hon kallar Veckans topplista. Det är nu ett stående inlägg på tisdagar här på bloggen och på många andra bloggar. Häng på vetja!

Vecka 25 är temat: Historiska romaner

Ja, det här är ju inte precis min paradgren, det blir inte så många historiska romaner lästa. Men jag plockar ändå några av de jag läst. För det händer då och då. Oftast har maken ett finger med i spelet.

  1. 1900-tals trilogin av Gunnar Staalesen. Den här brukar jag tjata mig blå om. Det närmar sig förmodligen 20 år sedan jag läste den, då de tre delarna kom ut 1998, 1999 och 2000. Tyvärr inte översatt till svenska. Den första Morgenrød, kan ni läsa om här. Utspelar sig i Bergen under 1900-talet.
  2. Giganternas fall av Ken Follett, är den första i hans Århundradettrilogin. Follett kan skriva historiska romaner så t.o.m. jag fastnar. Det här är bara ett exempel. Europeisk historia som utspelar sig under 1900-talet.
  3. Sarum av Edward Rutherford är en riktig tegelsten. Historiskt lärorik. Sarum är Salisbury i England.
  4. Mot en mörkgrön kuliss av Daniel Waluszewski är en historisk roman som utspelar sig i Sundsvall med omnejd. Riktigt intressant.
  5. Det sista kungadömet av Bernard Cornwell är den första i en serie som utspelar sig i det vi idag kallar Storbritannien.