En smakebit på søndag – Ön

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Större delen av tiden utanför jobbet den här veckan har gått åt till förberedelser inför studentfirandet av dottern i fredags. En fantastisk dag. Helgen ägnas mest åt att slappa. Igår var jag t.o.m. så trött att jag knappt orkade läsa. kanske blir det mer läst idag. Tidigare i veckan läste jag ut Verkanseld och började på en ny bok: Ön av Ragnar Jónasson, andra delen i serien om Hulda.

Smakbiten kommer från sid 30:

”Kärringar? Det var så gott som inga kvinnor som blev brända här i landet, utan huvudsakligen män. Och den här förfadern till mig var en av dem. Tänk dig, Benni, tänk dig för ett ögonblock känslan av att brinna upp i ett eldhav.” Hon gav kraft åt orden med en snabb handrörelse och stötte samtidigt emot den gamla ljusstaken. Benedikt drog efter andan.
Ljuset föll ur staken, ner på trägolvet.

11 kommentarer

  1. Flera som läser denna isländska författare, måste innebära att böckerna är bra. Tack för smakbit och trevlig sommarsöndag

    Gilla

  2. Ja just det, så lär det ha varit på Island. Blivit alltmer intresserad av den här författarens böcker. Tack för smakbiten!

    Gilla

  3. Du är visst inte ensam om att läsa den här boken just nu! Efter att ha läst Mörkret kan jag tänka mig att läsa även den här någon gång. Tack för smakbiten!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.