Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi befinner oss i oktober 2017 fortfarande. Det kom en hel del böcker den månaden, och förvånansvärt många är ändå lästa. Men fem av dem är det inte. Här kommer den femte boken: Warriors 2: Midnatt av Erin Hunter från Bokfabriken. Det här är första delen i en ungdomsserie. Det finns en tidigare Warriors-serie, så mycket har jag förstått. Hur de hänger ihop vet jag inte. Vet inte heller om det här egentligen lockar mig så mycket. Eller underskattar jag beskrivningen? Vad tror ni?

Mörker, luft, vatten och himmel kommer att stråla samman. Ingenting kommer att bli som förr

I många månar har det varit lugnt i skogen. Men så, i en dröm nås Åskklanskrigaren Törnklo av en profetia från Stjärnklanen. Ett hot närmar sig och Törnklo är utvald att rädda sin klan. Runt om i skogen slår samma natt tre andra katter upp ögonen. De fyra utvalda har vaknat.

En ny generation krigarkatter vågar sig ut på en resa som inte ens klanernas ledare känner till. En resa som kräver största tänkbara mod.