En smakebit på søndag – Mannen som lekte med dockor

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Söndag och tidig morgon i tvättstugan. Perfekt med en långhelg, även om jag jobbat en del så har jag också bockat av praktiska saker från listan, som att plantera om alla blommor. Och handla studentpresenter till alla vi känner som tar studenten de närmaste veckorna. Jag har hunnit läsa en del också, och det känns som om jag inlett sommarläsningen. Varvar nya recensionsexemplar med sådana som stått för länge i hyllan. Just nu läser jag en bok som stått i hyllan sen 2016: Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson Det är första delen i en trilogi, och jag har alla tre.

Smakbiten kommer från sid 143

”Jo, det gick väl bra, vi har gjort små framsteg. Men tanken med att gå hit var väl att vi skulle släppa jobbet och koppla av? Du får se upp så att du inte smittas av streberpolisviruset. Det är ett långsamt verkande virus, som till slut får en att acceptera att all tid är arbetstid och att ingen tidpunkt eller plats är fel när det gäller att diskutera utredningar.”
Linn förvånade honom med att kasta huvudet bakåt och skratta högt. Han hade inte uppfattat henne som en person med stora gester. Kanske var det hennes lediga sida som hon nu visade upp, eller så hade ölen redan haft effekt.

11 kommentarer

  1. Streberpolisvirus, det ordet var nytt! Långt men säger det mesta. Tack för smakbit, trevlig söndag

    Gilla

  2. Det viruset lät ju inget vidare att drabbas av eller utsätta sin omgivning med symtomen. 🙂 Tack för smakbiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.