Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi hamnat i oktober 2017. Månaden började med ett tillskott av böcker från Bokfabriken som tyvärr står olästa fortfarande. Den tredje och sista av den högen är Den sista vilan av Mats Ahlstedt. Jag har faktiskt en till oläst bok av honom i hyllan (som kom förra året), men det är i en annan serie. Den här boken har Fatima Wallinder som huvudperson. När jag letar på nätet så hittar jag en serie med Fatima Wallinder och Sören Högström som huvudpersoner där det kommit åtta böcker, men jag lyckas inte lista ut om det här är en i den serien också? Någon som vet? Ja, det är lite viktigt för mig att försöka läsa serier i ordning…

Vem stryper och stympar prostituerade kvinnor?

Flera tecken tyder på att Fatima Wallinder och hennes kollegor vid Göteborgspolisen har med en satanistsekt att göra. När Fatima och hennes spaningsgrupp nystar i fallet hittar de inte bara kopplingar till satanism utan också till något betydligt värre.

Samtidigt sörjer Fatima sin vän fängelseprästen Johannes Brobeck som hastigt har avlidit. Kan hans dödsfall ha kopplingar till mordutredningen?

Polisen jagar en eller flera gärningsmän, skoningslösa i sin ondska, som anser att vissa människor inte förtjänar att leva. En av dessa är Fatima själv …