Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en extremt tuff vecka på många sätt så var behovet av verklighetsflykt stort. Så i fredags kväll sträckläste jag Jag for ner till bror och läste ut den. Sen unnade jag mig att bara gå till bokhyllan med olästa böcker och plocka en som kändes lockande. Att strunta i högarna av recensionsexemplar och andra böcker jag lovat att läsa kändes bra då. Valet blev en tegelsten på 600 sidor som också är en hyllvärmare: Hyresgästerna av Sarah Waters.

Smakbiten kommer från sid 96

”Ja, naturligtvis. Onsdag eftermiddag?” Hon blinkade till, såg fundersam ut, men så blev hon mer bestämd, lyfte hakan och blev mindre röd om kinderna. ”Ja, det vill jag hemskt gärna.”
Än en gång log de mot varandra, fast utan den tidigare alkemin. Frances öppnade dörren och mrs Barber nickade och gick. Frances hörde hennes mjuka steg försvinna bort genom tamburen och uppför trappan och sedan hennes mans röst när de hälsade på varandra där uppe. Hon stod i dörröppningen och lyssnade skamlöst den här gången, men hörde inget annat än mumlanden.