Resa tisdag-torsdag den här veckan och jag var helt slut vid hemkomst igår. Idag är det intensivt på jobbet, så jag gissar att dagen kommer att avslutas i soffan. Men jag ska också svara på Mias Helgfråga: Vad saknar du i böcker? Bonusfråga: Vad gör du för att motstå suget, när du ser en sådan annons?

Man kan säga att jag aldrig tagit mig igenom böckerna av George R R Martin utan det gigantiska personregistret i slutet av böckerna. I fantasy med många karaktärer så gillar jag när det finns, och finns det inte kan jag sakna det. I deckare tycker jag sällan det behövs, men det är lite charmigt när det finns, som i Maria Langs deckare. Jag gillar inte när det saknas tydliga styckeindelningar, och jag har gärna kapitel också. Sidnumrering vill jag också ha. Jag gillade när det fanns innehållsregister och kapitelrubriker men det gör det sällan numera.

Annonsen i fråga är en annons om 4 pocket för 169. Förr så slog jag ofta till på sånt, men nu tycker jag inflödet av böcker är så stort så jag inte behöver det, så suget finns inte. Om jag ser en bok som jag ändå tänkt köpa och den är rabatterad så slår jag till. Så jag motstår inte suget då.