Från förlagets hemsida: Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.
Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.
Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst hade recensionsdatum 17 augusti 2018. Christoffer Holst är en svensk författare som debuterade 2015 med Mitt hjärta går på. Han har gett ut feelgoodromaner och ungdomsböcker. Söta, röda sommardrömmar är hans femte bok, och den första i en serie om Cilla Storm

Christoffer Holst är i mitt tycke en av de bästa svenska feelgoodförfattarna som finns just nu. Ändå har jag inte kommit mig för att införskaffa Söta, röda sommardrömmar. När jag fick ett tillfälligt gratisabonnemang på BookBeat laddade jag ner den här till mobilen och läste under vår påskresa.

Söta, röda sommardrömmar är en mysig feelgood med ganska brutala deckarinslag. En modern version av deckare i Cosy Crime stilen. Christoffer Holst är en mästare på att beskriva känslor, i synnerhet förälskelse/attraktion så det känns äkta och innerligt. En äkta feelgood ska tycker jag innehålla ett visst mått av svärta, men ska också lämna läsaren med ett småfånigt lyckligt leende på läpparna. Precis så beter jag mig under läsningen av Söta, röda sommardrömmar.

Utöver att Christoffer Holst förmår sätta ord på det man känner när man är förälskad så låter han sina karaktärer besitta en hel del självironi, vilket gör att jag mer än en gång skrattar till. Jag älskar humorn som också lättar upp stämningen!

Även om jag gillar genren Cosy Crime så hade jag kunnat vara utan morden i Söta, röda sommardrömmar. Det blir tvära kast, och det är svårt att beröras av och ta till sig de fruktansvärda händelserna, eftersom Cilla mitt i alltihopa är sitt virriga vanliga själv och dessutom på väg att bli förälskad. Jag hade helt enkelt kunnat vara utan morddelen/mysteriet.

Nästa del i den här serien, Blå, blå höstvågor kommer i augusti, och jag kommer definitivt att läsa den.

Omdöme: Fin feelgood blandat med hemska mord.
Betyg: 4+

Bloggat om boken har och dagarna går, Johannas deckarhörna, hyllan, Mias bokhörna, Enligt O, Bokparet och Läsa & Lyssna

Mer om boken kan du läsa här och här
Förlag: Forum/Lovereads
Sidor: 300 (e-bok)
Betyg på Goodreads: 3,73 baserat på 75 betyg satta
Hur jag fick tag på den: På BookBeat
Utläst 22 april 2019.