Den här veckan är man helt dagvill, den där lediga dagen mitt i ställde till det. Fredag säger almanackan och Mias Helgfråga lyder: Brukar du träffa likasinnade och diskutera böcker? Eller skulle du vilja? Bonusfråga: Har du ett bra recept på tårta?

Jag är ju så extremt lyckligt lottad att både maken och de två ungdomarna i huset läser mycket. Trots att vi läser väldigt olika typer av böcker så kan vi alltid diskutera litteratur och läsande i någon form, och det gör vi rätt ofta. Jag var med i en bokcirkel förut men det blev för stressigt så jag gick ur. Jag har också en del ”bokvänner”, dvs vänner som läser lika mycket som jag och som jag kan utbyta tankar med. Några skrivande vänner har jag också. I samband med Svenska Deckarfestivalen så träffar man andra deckarfantaster, vilket alltid är inspirerande.

Vi är ingen ”tårtfamilj” så vi bakar sällan tårta. När barnen var mindre bakade jag, eftersom det var flera allergier att ta hänsyn till. Mjölk-, ägg- och nötfritt. Nötfritt gäller fortfarande, men tårtor bakar jag i stort sett aldrig. Däremot kan jag rekommendera ICAs recept på saffranskladdkaka. Fantastiskt gott och inte alltför komplicerat. Bästa tillbehöret har varit hallon.