Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har nu rört oss vidare till September 2017. Tredje boken från den månaden som hamnar i Hett i hyllan är Den goda dottern av Karin Slaughter från Harper Collins. Dramatiskt inpackad med konstgjorda rosenblad.

När jag bodde i USA på 90-talet så började jag läsa Karin Slaughter. En bit in i andra boken (det var en serie, men jag minns inte vilken) så gav jag upp. Jag tyckte de var för groteska. Sen dess har jag inte provat att läsa något av henne, trots att jag nog har en annan tolerans för groteska deckare numera. På beskrivningen av boken så låter det som rätt intressant ändå.

För tjugoåtta år sedan slogs Charlotte och Samantha Quinns familj i spillror. Attacken mot deras hem dödade inte bara deras mamma, utan krossade också deras pappa – stadens ökända försvarsadvokat – och ödelade deras familj för alltid.

Nu är systrarna vuxna, och Charlie är den perfekta dottern som har gått i sin pappas fotspår. När det brutala våldet återigen drabbar staden, kastas Charlie rakt in i en mardröm. Hon är inte bara det första vittnet på plats. Dessutom märker hon snart att fallet mot hennes vilja lockar fram de mörka minnen som hon har lyckats förtränga i så många år. Och sanningen om det som hände för tjugoåtta år sedan går inte längre att dölja.