Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det var verkligen skönt med kortvecka, helgen kom fort och var lika behövlig som vanligt. Fint väder är det, men det är mycket som ska hinnas med av praktisk natur. Läsa vill jag ju som vanligt också hinna med. Jag har gått från den ena norska boken till den andra, från en krim till en annan. Men den här gången är boken översatt till svenska. Igår började jag på Möt mig i paradiset av Heine Bakkeid som jag lovat att läsa. Visserligen har jag inte läst första delen i serien, men det får jag överse med.

Smakbiten kommer från sid 101

Egentligen har jag inget val, tänker jag när jag har satt mig i en taxi och ber chauffören köra mig till mitt hotell. Det är dags att ta sig samman och ta allvaret på allvar. Jag måste prata med någon så fort det blir ljust ute, och innan jag träffar Milla och de andra igen. Och det finns bara en person i hela världen som jag kan prata med det här om, som kan hjälpa mig.
”Han kommer inte att bli glad.” Jag lutar mig tillbaka i baksätet och sluter ögonen. ”Han kommer att bli rasande.”