En smakebit på søndag – Nullpunkt

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här helgen är vi i Kristiansand i Norge. Igår var det ett fantastiskt bröllop när en av mina systrar gifte sig. Härligt väder, fin vigsel och en trevlig fest. Vi kom ”hem” klockan fem i morse, så idag blir det inte många knop…

Läsa känns det som om vi möjligen kan orka, och för en gångs skull läser jag två böcker parallellt. På mobilen läser jag Söta röda sommardrömmar av Christoffer Holst. Som ”vanlig” bok så har jag precis börjat på en bok jag köpte på Gardemoen: Nullpunkt av Jørn Lier Horst och Thomas Enger. Två bra norska författare – ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma tillsammans.

Husbråk, tenkte Blix. Han hadde rukket å få med seg noen sånne oppdrag, men at et skudd kanskje var avfyrt, var dårlig nytt.
Han svingte inn i Agmund Bolts vei i enden av Østre gravlund, ga gass igjen og feide forbi bygårder med balkongene vendt mot gaten. Biler parkerte langs fortauet. Bjørketrær med mange meters mellomrom.
Det var dette de hadde trent på.

11 kommentarer

 1. Strongt om du klarar att koncentrera dig på en bok efter en bröllopsfest. Vilket vackert brudpar, önskar dem all lycka! Tack för smakbit, känner inte till författaren

  Gilla

 2. Trevligt med bröllop. Har ännu inte lyckats få vara med om ett, trots två gifta syskon och sambons två syskon 😦 De har alla gift sig borgerligt och utan fest.

  Gilla

 3. Tack för smakbiten! Jag måste läsa högt när jag börjar läsa på norska annars förstr jag inget. Men efter ett par idor kommer jag in i det och då går det bra.
  Kul med bröllop. Det är nog 10 år sedan jag var på ett senast.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.