Som tur är så fortsätter Johannas deckarhörna 2019 med sin serie hon kallar Veckans topplista. Det är nu ett stående inlägg på tisdagar här på bloggen och på många andra bloggar. Häng på vetja!

Vecka 16 är temat: Påskekrim

Åh – ett av mina favoritteman 🙂 Temat i temat får bli norska författare. Titlarna nedan är de norska, men samtliga författare har kontrakt med svenska förlag.

  1. Monster av Jørgen Jæger. En lättläst deckare med flyt i beskrivningarna, vardaglig miljö och professionella poliser. Jag läste den på norska men den finns översatt till svenska med samma titel.
  2. Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk. Välskrivet och spännande men en extremt obehaglig berättelse. Del tre i en serie. Kommer på svenska i sommar som Pojken i snön.
  3. Død manns tango av Geir Tangen. En tajt historia med hög spänningsgrad rätt igenom. Del tre i en av de bästa norska serierna de senaste åren. Börja från början i serien, där del två (Ett krossat hjärta) precis kommit på svenska.
  4. Bjørnen av Gard Sveen. Spännande med intressant tema. Gard Sveens första bok i den här serien översattes till svenska men tyvärr inte de övriga. Ännu i alla fall.
  5. Tysteren av Jan-Erik Fjell. Välskrivet och en riktig bladvändare. Finns översatt som Smugglaren.