Idag på bloggen så är inlägget skrivet av gästbloggaren Emelie, 19 år
Som mamma kanske har skrivit i tidigare inlägg så är jag just nu inne i en romanceperiod, jag bara slukar de där lite enkla men ändå så mysiga böckerna. Under den här tiden så har jag stött på otroligt många varierande författare inom den ändå ganska smala profilen jag har haft. Så nu tänkte jag dela med mig lite av några av mina favoriter, de flesta kommer vara sådan som skriver historisk romance (främst tidigt 1800-tal England och sent 1800-tal western) men några kommer även vara nutid. De har ingen inbördes ordning.

  1. Ruth Ann Nordin (71 lästa)- en flitig författare som framför allt skriver historisk western och regency. Charmiga böcker där blandningen mellan romans, sex och vardagsliv är väl avvägd. Karaktärer från tidigare böcker återkommer ofta vilket jag personligen älskar.
  2. Regina Scott (21 lästa)- även hon skriver western och regency. Väldigt gulliga. Det mesta man kan vänta sig när det gäller intimiteter från dessa är en kyss. Karaktärerna är dock ofta oförglömliga och tack och lov så återkommer de lite då och då.
  3. Merry Farmer (10 lästa)- jag upptäckte henne nyligen och sträckläste nästan hela ‘The Brides of Paradise Ranch‘-serien, en western serie. Även denna författare kan konsten att inkludera sexscener utan att de tar över historien eller blir tafatta. Hon tar också med karaktärer från tidigare böcker. (Man börjar kunna urskilja mönster eller hur?)
  4. Courtney Milan (4 lästa)- dessa regencyromaner är nästan lite farliga, de fängslar mig, vägrar släppa tag om mig och lämnar mig emotionellt utmattad. Men jag älskar karaktärerna och det gör tårarna värt det. De innehåller sexscener. Eftersom hon bara har skrivit en serie (som jag vet om) så återkommer förstås karaktärerna.
  5. Eliza Braden (4 lästa)- dessa regencyromaner har en lite mörk underton (enligt mig) och är ganska rika på sexscener, men det betyder inte att jag inte tycker om dem. Jag tycker antagligen om dem mer än jag borde…
  6. Emily Larkin (4 lästa)- de här är också regency, men de har en gotisk känsla över dem som jag inte är så van vid. Jag tycker dock om dem ändå. De innehåller några få sexscener.
  7. Maya Rodale (2 lästa)- denna författares regencyromaner har i visa fall en liten tvist. Till exempel så baseras en av böckerna jag läste på filmen ‘She’s all that‘, det var uppfriskande annorlunda. Även dessa innehåller lite sex.
  8. Erica Ridley (5 lästa)- ganska gulliga regency (surprise!) romaner. Allt ifrån kvinnliga kemister till vanliga ‘rakes’ kan förekomma i denna författares böcker. Sexscener finns.
  9. Gretchen Galway (3 lästa)- romance satt i modern tid. Ganska så ‘steamy’. Med karaktärer man kan tycka om.
  10. Lisa Scott (6 lästa)- novellsamlingar. Jag är oftast inte för ‘short stories’ men de här lyckas fånga mig på den korta tiden som de vara. De är som söta små godisar, man avslutar dem alldeles för snabbt. Dessa innehåller inget mer än kyssar.

Jag hoppas någon av dessa tilltalar er. Om ni själv har något tips till mig så får ni förstås ge det, jag älskar att upptäcka nya författare!

Bästa hälsningar,
Emelie