Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i augusti 2017. Första boken ut är en ungdomsbok. Från Gilla Förlag /Lilla Piratförlaget kom Visheten vaknar av Elin Säfström. Den lästes nästan omedelbart, och jag tyckte mycket om den. Som en överraskning följde ytterligare en bok med: En rumpa att dö för av Nina E. Grøntvedt. Faktum är att jag började läsa på den här vid något tillfälle, men det lilla jag läste var inte alls i min stil, så jag la undan den igen. Återstår att se om den blir läst. Det är i alla fall andra i familjen som läst den.

Pauline går i högstadiet, men känner sig mognare än alla andra i klassen. Hon drömmer om att bli filmregissör, fast det har hon inte sagt till någon. En dag får klassen besök av en äkta skådespelare, som ska hjälpa dem att sätta upp en pjäs. Pauline kommer på en fantastisk idé: Hon ska göra en dokumentärfilm om projektet! Samtidigt som filmen börjar ta form, blir Pauline mer och mer förälskad i Ingvar, som skådespelaren heter. Han är så snygg! Så istället för att filma sina klasskompisar, filmar Pauline honom.