Från förlagets hemsida: Vems är tältet på Norderstrand? Från sitt fönster ser ett medelålders par en man sätta upp ett tält nära vattnet. Han kommer dit ofta, varje gång med en ny kvinna vid sin sida. Är de där frivilligt? Maria Wern har fullt upp med ett försvinnande. Hjärtsjuka Cecilia har varit borta i flera dagar utan sin medicin att hitta henne är en kamp mot klockan. Tyvärr ökar listan på misstänkta ju fler de förhör.
Marias kollega Per Arvidsson har drabbats av en tragedi. Hans sexåriga dotter Wilma är svårt sjuk. Om hon inte får ett nytt hjärta kommer hon inte att överleva. Det får Arvidssons exfru att överväga andra och olagliga sätt att hålla sin dotter vid liv. Trådarna knyts överraskande samman och Maria Wern inser att den hon letar efter hela tiden befinner sig ett steg före. Kommer hon att ta reda på sanningen innan det är försent?

Mitt hjärta är ditt av Anna Jansson har recensionsdatum idag, 25 mars 2019. Anna Jansson är sjuksköterska och debuterade 2000 med första delen i serien om Maria Wern och hennes kollegor, Stum sitter guden. Anna Jansson skriver också en Feelgoodserie om hårfrisörskan/äktenskapsmäklerskan Angelika Lagermark och en serie för barn om Maria Werns dotter Emil. Mitt hjärta är ditt är den tjugonde boken i serien om Maria Wern.

Jag har läst alla delar i serien om Maria Wern och hennes kollegor, och fortsätter gärna att läsa den. Det är något tryggt och enkelt som jag gillar med den här serien. Förlaget var vänligt nog att skicka en e-bok som recensionsexemplar.

Mitt hjärta är ditt är en lättläst deckare i samma stil som tidigare deckare om Maria Wern. Det finns en del givna komponenter i den här serien, vilket rör miljön (Gotland), karaktärerna och framförallt att det alltid finns ett aktuellt tema som knyter an till mysteriet. Anna Jansson har förmågan att växla tema mellan böckerna och göra sin research seriöst, vilket gör att man som läsare på köpet får en viss insyn i moderna fenomen och debatt. Jag upplever att hon som författare är väl påläst.

I Mitt hjärta är ditt är huvudtemat organtransplantationer och genteknik. Det i sig lämpar sig mycket väl för en spänningsroman, eftersom det finns en hel del etiska dilemman, och om man tar lätt på etiken kan det bli mycket obehagligt. Så redan där skapas ett spänningsmoment. Historien i Mitt hjärta är ditt är en twist på genteknik, som skapar en mycket obehaglig känsla. Kan detta hända?

Trots att boken är lättläst som vanligt, så upplever jag att det finns en viss stolpighet i beskrivningarna i den här serien, som gör det stundvis svårt att komma karaktärerna in på livet. Det förblir en beskrivning i ett utanifrånperspektiv. För mig som glömmer karaktärer lätt, så har jag inga problem i den här serien att komma ihåg vad som hänt tidigare, och det är olika fokus på de olika karaktärerna i varje bok. I Mitt hjärta är ditt är det framförallt Per Arvidsson som står i fokus, men Maria Wern som god tvåa. Det är inte mina favoriter i serien, men i Mitt hjärta är ditt så irriterar jag mig inte så mycket på Maria, eftersom jag mycket väl kan ha sympati för hennes reaktioner vad gäller styvsonen Hampus och hans pappa Björn.

Vid den tjugonde boken brukar man ofta ha tröttnat på en serie, men den här serien kan jag tänka mig att fortsätta läsa.

Omdöme: Lättläst deckare med etiska dilemman i fokus
Betyg: 4-

Mer om boken kan du läsa här och här
Förlag: Norstedts
Sidor: 304 (e-bok)
Betyg på Goodreads: För få satta.
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar från förlaget
Utläst 18 mars 2019.