Helgfrågan v. 12: Recensionsexemplar och kulturevenemang

Befinner mig på resande fot men fredag på bloggen innebär Mias Helgfråga: Något förlag som det är svårare att få recensionsexemplar ifrån? Bonusfråga: Har du tänkt gå på något trevligt kulturevenemang i vår?

Jag har märkt en definitivt nedgång i recensionsexemplar. Två av förlagen som skickade överraskningsexemplar nästan varje vecka har slutat. Det ena fick jag ett mejl från i höstas där jag kunde välja om jag ville fortsätta få överraskningsexemplar eller om de skulle fråga först på mejl. Jag valde faktiskt det andra alternativet, men har också frågat det förlaget om några böcker. Sen varierar det mellan förlagen hur lätt det är att få. Ett av de större är supersvårt att få från. Men de flesta är rätt positiva. Ju populärare en bok är desto svårare. En del säger ”bara e-böcker”, och det är ju helt OK. Det är ju ändå en lyx att få recensionsexemplar. Men jag undrar om det är ekonomiska skäl, eller vad som gjort förändringen.

Jo, det finns planer på kulturevenemang. Konserter i första hand. Vilka kan jag inte skriva. Inte än i alla fall…

6 kommentarer

 1. det skulle vara intressant att veta hur förlagen resonerar. bloggarna har ju tagit över en del av bokanmälningarna. jag ber aldrig ett större förlag om något läsex. har haft att göra med det största och vet sedan gammalt hur njuggt det var med allting

  Gilla

 2. Jag började inte skriva om böcker förrän 2016, men bara under de här åren har förlagen ändrat sig ganska mycket tycker jag. Modernista skickade mängder med böcker till mig förra året, böcker som jag inte bett om och som jag inte hann läsa, vilket antagligen är skälet till att de inte skickar någon alls nu.

  Gilla

 3. Konserter kan vara trevligt. Få se om det blir något sånt i sommar, teater vet jag ganska säkert att det kommer att bli fast vet inte riktigt vad än.

  Gilla

 4. Kanske har små och stora förlag lite olika sätt att marknadsföra sina böcker. Sen kan det ju vara så att de tillfälligt testar olika ”kanaler”… inte lätt att veta. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.