Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ännu en efterlängtad helg med familjetid. Tre dagars resa i veckan som gått, fyra i veckan som kommer. Då är det skönt att tillbringa en helg hemma och ta det lugnt. Och övningsköra förstås. Om det bara kunde sluta snöa och bli vår! I går fick jag riktigt mycket läst – har slukat Christoffer Carlssons bok Järtecken. Så himla bra! Men smakbiten kommer från boken jag precis börjat på: Mitt hjärta är ditt av Anna Jansson. Tjugonde boken i serien om Maria Wern.

Smakbiten kommer från inledningen:

Hon plockade upp mobilen ur handväskan för att säga att hon var på väg och svor tyst för sig själv. Batteriet var nästan helt urladdat. Hon skickade ett sms till Gustav och bekräftade att hon skulle hinna med bussen. De skulle ses på Wallérs plats halv nio och sedan gå ut och äta. För sista gången. Han visste det inte ännu, men hon hade bestämt sig. Obehaget hade legat och ruvat inom henne i veckor och hon hade noga tänkt igenom orden.