I tisdags hittade jag en vårenkät inne hos Mia. Med tanke på det HEMSKA vintervädret i onsdags eller med all blöt snö som fallit igår och idag så känns det som att om man kan frambesvärja våren på något sätt så gör man det.

1. Vad ser du mest framemot med våren?

Spontant som det ser ut nu skulle jag helt enkelt säga ”Att det blir snöfritt!!!”

2. Vilken är ditt favoritställe att sitta och läsa?

”Mitt” soffhörn är favoritstället, men om våren blir verklighet och värmen börjar komma lite lagom så kommer jag definitivt att sitta ute i vår inglasade balkong. Våren är en bra tid för det.

3. Vad brukar du ta med dig till din lässtund?

En hemmagjord smoothie eller kaffe+frukttallrik är nog det vanligaste. Eller en skål ostbågar om jag ska lyxa till det.

4. Är det någon bok du ser extra mycket framemot att läsa i vår?

Det är ju inte direkt brist på böcker att se fram mot men ska jag välja en blir det Förrädaren av Gabriella Ullberg Westin.

5. Finns det någon ”dammig bok” i hyllan du är extra sugen på att läsa i vår?

Dammiga böcker finns det gott om. Inte nödvändigtvis särskilt gamla. Någon klassiker har jag inte planerat att läsa, men däremot skulle jag vilja beta av hyllvärmarna. En hyllvärmare som stått fem år i hyllan är Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser. Den skulle jag vilja läsa.

6. Finns det någon klassiker du skulle rekommendera alla att läsa?

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset är den som alltid dyker upp först i mitt huvud på sådana här frågor. Det var väldigt länge sedan jag läste den, men då gjorde den stort intryck.

7. Finns det något du längtar efter, bokmässigt alltså?

Utöver alla nya böcker som jag hoppas få läst så är det inget bokarrangemang inplanerat i vår. Jag hoppas på någon/några Bokens Afton förstås. Annars så laddar jag för höstens evenemang – Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall.