Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

En intensiv vecka med mycket jobb och resande avslutas med en relativt lugn helg. I går var jag på teater med en vän, det var en annan vän som spelade. Mycket bra! Dottern har haft två födelsedagsmiddagar i helgen, och det ger hopp och glädje att få träffa dessa fina ungdomar. Kloka och positiva. Idag är det bara övningskörning inbokat, så förhoppningsvis hinner jag läsa en del. Boken jag håller på med är ett recensionsexemplar, en ny deckare: Ristat i hud av Ashley Dyer.

Smakbiten kommer från sid 43

Lake avslutar med en brysk nick och fortsätter att gå rakt genom hopen av reportrar utan att se på någon av dem.
”Du säger alla de rätta sakerna, men du tror inte på ett enda ord av det du säger. Hm, beror det på att du inte litar på kommissarie Jansen eller på att du vet något som du inte säger?”
En tillbakaspolning och återuppspelning är inte tillräcklig för att reda ut den trassliga härvan, men en sak är säker. Ruth Lake säger en sak, men hennes kroppsspråk berättar en helt annan historia.
Underbart! För varje gång kriminalinspektör Lake visar sig blir hon mer och mer intressant.