Från förlagets hemsida: Vet du vad grannarna gömmer i sin källare?
En kvinna och ett barn hittas, svårt medtagna men vid liv, inspärrade i en källare. Ingen vet vilka de är och den förvirrade, äldre mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem. Grannarna är chockade hur har detta kunnat hända på deras lugna gata?

Kriminalkommissarie Adam Fawley gör ett genombrott i utredningen när det uppdagas att en annan ung kvinna och ett barn försvann i samma område för flera år sedan. Men inget är vad det först ser ut att vara och Fawleys eget förflutna gör sig påmint i jakten på en samvetslös förövare.

I mörkret av Cara Hunter kom ut 16 januari 2019. På engelska heter den In the dark och kom ut 2018. Cara Hunter är en brittisk författare som debuterade 2017 med Hemmets trygga vrå, den första i serien om Adam Fawles. I mörkret är den andra i samma serie.

Jag läste Hemmets trygga vrå förra året och tyckte den var väldigt bra (betyg 5-). När jag såg att det skulle komma en andra bok i den här serien åkte den genast in på önskelistan. Förlaget var vänligt nog att skicka ett recensionsexemplar.

I mörkret är en lättläst och mycket spännande deckare av hög kvalitet. Den är välskriven och läsningen flyter obehindrat. När den dessutom har en mycket snyggt uppbyggd historia så innebar det att det här var en bok som jag längtade till och läste ut på ganska kort tid. Sådana böcker är oemotståndliga för mig just nu. Historien är uppbyggd i en variation av berättelser från olika karaktärer, förhörsutdrag och några twitterflöden. För mig gör det läsningen varierad, vilket är ett plus. Även språket är varierat, beroende på vem som berättar, och i vilken form det görs. Adam Fawleys berättelse är i jag-form medan de andra på olika sätt berättas i tredje person.

Karaktärsteckningen är bra gjord, och jag gillar verkligen uppsättningen karaktärer i den här serien! I I mörkret tar Adam Fawley mindre plats än i Hemmets trygga vrå, och de övriga i teamet, i synnerhet Gareth Quinn, Erica Somer och Chris Gislingham, får kliva fram. Det tycker jag skapar en annan balans i berättelsen.

Jag tänker inte avslöja något om själva ”mysteriet”, mer än att säga att jag inte kunde förutsäga händelseförloppet och blev överraskad flera gånger. Skickligt uppbyggt! Det är omöjligt att veta vem som berättar sanningen, och vad som ligger bakom händelser och agerande. Jag tycker även att Cara Hunter håller sig väl från flera av de fällorna som en del deckarförfattare faller i, där de undersökande/utredande blir en del av mysteriet. I den här serien handlar det mer om hur de berörs på olika sätt utifrån sina personliga erfarenheter.

Serien om Adam Fawley är en av de bästa deckarserier jag följer just nu. Med andra ord så längtar jag till nästa bok. No Way Out heter den och kommer i april 2019 på engelska.

Omdöme: Välskrivet och spännande om ensamhet och lögner.
Betyg: 4+

Bloggat om boken har Just nu just här och Romeo and Juliet

Mer om boken kan du läsa här och här
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Originaltitel: In the Dark
Översättare: Jan Risheden
Sidor: 367
Betyg på Goodreads: 4,32 baserat på 3 372 betyg
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar från förlaget
Utläst 14 februari 2019.