Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ännu en välbehövlig helg börjar rulla mot sitt slut. Den kommande veckan kommer att bli intensiv. Men först är det söndag. Förhoppningsvis hinner jag läsa lite. När jag skrev om Geir Tangens senaste bok så fick jag ett mejl från en annan norsk författare – Geir Sætre – som undrade om jag ville läsa hans bok. Efter en del funderande så tackade jag ja. Nu behövde jag en paus från deckarna och då passade Noen å høre til bra. Den handlar om Oscar, som är professor i Madrid. Han måste ta en paus från sitt ordinarie jobb, och får ett jobb i Malaga. Där kan han vara en annan människa, och hemma i Madrid hyr han ut sin lägenhet.

Smakbiten kommer från sid 17:

Han satte maten fra seg på kjøkkenbenken, åpnet vinflasken, tømte vel halvparten oppi en karaffel, og gikk på badet. Etter en rask dusj retunerte han til kjøkkenet, skjenket seg et glas vin og gikk bort til skrivebordet i stuen. Han fant fram penn og papir, og begynte og skrive ned det som hadde okkupert tankene hans siden han forlot Alberto noen timer tidligere. 
To timer senere kunne han konstatere at ideen var på vei til å bli en plan.