Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

I vanlig ordning så har veckan varit intensiv. Då är det tur att helgen innehåller tid för att tanka energi. Och läsa. Idag är det tidig tvättstuga och städning. Och så övningskörning ska vi hinna med. Men kanske jag hinner med lite läsande emellanåt. I går hann jag både läsa och umgås med familjen. På morgonen läste jag ut Stormskörd och sen började jag på ett annat recensionsexemplar: En kvinnas övertygelse av Meg Wollitzer. Samma författare som skrivit boken som filmen The Wife bygger på.

Smakbiten är det första stycket i boken:

Greer Kadestky träffade Faith Frank i oktober 2006 på Ryland College, dit Faith kommit för att hålla Edmund och Wilhelmina Rylands minnesföreläsning. Den kvällen var kapellet fullt av studenter, av vilka en del inte kunde avstå från högljudda kommentarer, och fastän det var förvånande att just Greer av alla skulle väcka Faiths intresse så var det ett faktum. Greer, som då var förstaårsstudent på denna obemärkta skola i södra Conneticut, var selektivt men våldsamt blyg. Hon kunde utan vidare komma med svar, men med åsikter var det svårare.