Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ännu en energidränerande vecka till ända. I helgen har jag mest bara vilat. I måndags fyllde jag år så då blev det några tillskott i bokhyllan igen. Men det har varit andra böcker som pockat på för läsning. Jag har precis sträckläst Francesca av Lina Bengtsdotter. Varför den fick prioritet kommer att framgå på min Instagram i morgon. Nu ska jag börja på ett recensionsexemplar: Stormskörd av Mattias Leivinger och Johannes Pinter. Andra delen i en serie där jag blev överraskad av första delen. Jag tror dock inte jag läser ut den till recensionsdatum nu i veckan.

Smakbiten är de första raderna i boken:

Den tunna vårnatten når sitt klimax. Det är vargtimme och i den svarta skyn lyser en blek måne. Enligt statistiken är det nu som flest människor släpper taget om jordelivet. Runt det stora sjukhuskomplexet, det problemtyngda nya Karolinska, sträcker sig stadens väldiga husmassa. Parkeringsytorna ligger ödsliga och folktomma, stillastående byggkranar reser sig över presenningstäckta hustak. Suset från nattrafiken på motorleden som rundar sjukhusområdet bryter genom nattens kyla.