Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I april 2017 så trillade det in en hel del böcker. Följdaktligen så finns det en del olästa också… Den sjätte (!) och sista av dessa som hamnar i Hett i hyllan är Något du inte vet att jag vet av Birgitta Bergin från Bokfabriken. Den sägs vara ”fylld av värme, romantik och svart humor” och det verkar ju inte helt fel. Det enda är att den är en fortsättning på en tidigare bok. Fristående, men ändå… Det låter i alla fall lite lockande med huvudpersoner som är 82 år!

Förresten – hur gamla böcker har ni med i Hett i hyllan? Jag har tänkt att de ska vara minst ett år gamla, men det finns ju egentligen inga regler. Ofta när jag inte läst böcker inom en månad eller två så brukar de bli stående längre.

Ett år har gått sedan den stora förlovningsfesten. Elsa och Thore, 82 år, är nu lyckligt gifta och det är dags att återvända hem från Kanarieöarna. De bjuder ut sina familjer till en helg i skärgården, och när alla släktingar dyker upp vibrerar luften av anspänning.

Under året som gått sedan Elsa och Thore skickade ut sina hårda men rättvisa brev, har flera av släktingarna rannsakat sig själva. Men allt är inte frid och fröjd nya hemligheter har staplats på varandra, saker har iakttagits och värderingar har ställts på sin spets. Allting kulminerar i en absurd helg på skärgårdsön.