Andra veckan snart slut – inte klokt! Men nu är det fredag och dags för Helgfrågan inne hos Mia: Valet av genre, tycker du den ändrar sig med åren och i så fall varför?
Bonusfråga: Har ni plockat bort julen än?

Jo, det tycker jag nog – att det ändrar sig beroende på var man befinner sig i livet. Hur mycket ork man har, vilka andra yttre influenser som påverkar. Jag läste nästan bara deckare när barnen var små och det var dåligt med sömnen – det enda som jag orkade hålla intresset uppe för. Det flesta klassiker läste jag i tonåren, då var hungern för det stor. Romance läste jag också i tonåren så mycket så jag tröttnade på det – och det har kommit tillbaka först nu. De senaste åren har fantasy kommit in i min läsning, och det beror helt på att de andra i min familj gillar den genren. Jag har också slutat läsa viss typ av böcker som gör mig mer sorgsen på sätt som har att göra med personliga upplevelser.

Nej, julen ska vi plocka bort nu i helgen. Vi brukar vänta till Tjugondag Knut som traditionen är. Plus att jag vill ha ljuset som adventsstakarna ger så länge som möjligt när det är så mörkt…