För åtta år sedan, den 7 januari 2011, skrev jag mitt allra första blogginlägg på Lottens bokblogg. Min ursprungliga tanke var att jag ville skriva om något som intresserade mig, men som inte innebar att jag lämnade ut saker om mina nära och kära via en blogg (jag hade tidigare haft personliga bloggar). Det tjänade också som en läsdagbok. Redan samma år så blev det också en koppling till min pappa, som det året insjuknade och gick bort. Han och jag diskuterade alltid litteratur i olika former.

Aldrig hade jag då, för åtta år sedan, kunnat tro att bloggen skulle utvecklas så här. Jag har fått bokbloggarvänner, lärt känna fantastiska författare, fått intervjua författare på scen, blivit ”blurbad” på bokomslag och fått mängder av böcker av generösa förlag. Det har också gjort under för min läsning. Jag tror aldrig jag kommer att tröttna på att diskutera litteratur och läsning.

Trots att mitt ”andra liv” genomgått stora förändringar 2018 så har jag fortsatt läsa, om än inte i samma omfattning. Det enda jag kan känna att jag inte gjort i den utsträckning jag velat är att interagera med andra bloggare, och kommentera på bloggar. Ett fint sätt att knyta kontakter och bli inspirerad.

Mitt mål är att fortsätta blogga under 2019 då det ger mig mycket på så många sätt. Läsa kommer jag definitivt att prioritera. Däremot blir det ingen tävling för att fira födelsedagen i år, det orkar jag inte. Så det får räcka med ett stort TACK till alla er som läser min blogg!