Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

I år har det verkligen varit tid för ett lugnt julfirande, trots att vi under en vecka varit fler i huset än vanligt. Det har funnits tid att ”bara vara”, tänka på året som gått men också på året som kommer. Vi är en läsande familj så vi har ägnat en hel del tid åt det också. Jag har läst två av alla de julklappsböcker jag fick, men eftersom det kommit en del recensionsexemplar så behöver de läsas också. I går läste jag ut Bränn alla brev av Alex Schulman och började på Floden av Markus Lutteman. Två nya bekantskaper för mig.

Smakbiten kommer från första sidan i Floden

Nu har han bara några kilometer kvar hem, och den hemlängtan han tidigare känt överskuggas alltmer av en malande oro. Han tänker på sin son och funderar på hur många goda gärningar som krävs för att reparera skadorna från en ond. Minnena borde väl åtminstone blekna med tiden. Emil är trots allt bara fem år gammal.