Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det här är en hemmahelg, och det är precis vad jag behövde. Bara vara med familjen! Igår så ägnade vi en del tid åt att baka, lussebullar, pepparkaka och saffranskaka. Dottern och jag gick en sväng till Erikshjälpen och handlade. Idag börjar vi med tvättstuga, men jag hoppas orka göra lite annat också, som att läsa.

I fredags kväll så fick jag dessutom börja på en ny bok: Død manns tango av Geir Tangen som är tredje boken i hans serie som börjar med Maestro. Geir Tangen var på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall i början av november och efter det så kom den här boken i posten med den här fina dedikationen.

Jag har sett fram mot den här boken eftersom jag verkligen gillat hans två tidigare böcker så givetvis fick den prioritet i läshögen. Den första läste jag på svenska, men sen kunde jag inte vänta på översättningen på den andra utan läste den på norska. Den andra delen (Ett krossat hjärta) kommer f.ö. på svenska i vår.

Smakbiten kommer från sid 10

Den døde mannen likte ikke tango, men danse kunne han. Bevegelsene var ikke like smidige lenger, men til å være død var han oppsiktvekkende sprek og snartenkt. Det finns døde mennesker i alle tenklige utgaver. De steindøde. De for lengst begravde. Eller slike som han selv, de levende døde. Mennesker som bærer på døden hugget i granitt, men som fremdeles tar seg en og annan spasertur blant de levende.