Johannas deckarhörna har skapat en serie hon kallar Veckans topplista, eftersom hon tycker Top Ten Tuesdays inlägg blir svårare och svårare. Jag deltar gärna i en sådan serie – här är veckans inlägg.

Vecka 48 är temat: Böcker jag ser fram emot att läsa under vintern

Jag brukar ju ha som en lista på nya böcker som jag är nyfiken på, men nu har jag ingen koll på vad som kommer ut. Och vad man får i julklapp vet man ju aldrig. Så det här blir mer en önskelista om vad jag vill läsa… Vintern räknar jag som december-februari.

  1. Den eviga elden av Ken Follett. Förhoppningsvis orkar jag gripa mig an den här boken i Makeutmaningen i december.
  2. En främmande man av Maria Lang. Jag brukar försöka läsa minst en bok av Maria Lang under jullovet, och det här är den som står på tur.
  3. Stormskörd av Mattias Levinger och Johannes Pinter ska tydligen komma ut i januari, och eftersom jag gillade den första boken i den här serien hoppas jag få läsa den här relativt snabbt.
  4. The Lost Man av Jane Harper ska komma till Europa i februari. Inte helt säkert att jag hinner både införskaffa och läsa den under februari men hoppas kan man ju alltid.
  5. Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk står överst på min önskelista till jul, och om det inte är alltför svårt att få tag på den så hoppas jag ju att den flyttar hem till oss rätt snart.